Υλικά (για 2 βάζα του κιλού)
5 πιπεριές φουσκωτές πράσινες μεγάλες
5 κόκκινες φουσκωτές πιπεριές
50 πιπερίτσες κόκκινες αποξηραμένες καυτερές
1 κουτ. σούπας μπούκοβο
1 κουτ. σούπας σκόνη τσίλι
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. σούπας αλάτι χονδρό
1 κούπα λάδι
1 ποτίρι κρασιού κονιάκ ή κρασί κόκκινο
6 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. γλυκού πάστα ντομάτας
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
Κόβετε τις πιπεριές σε πολύ μικρά κυβάκια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Στο μουλτι βάζετε το λάδι, τις πιπερίτσες, το μπούκοβο, το τσίλι, την πάπρικα (γλυκιά και καπνιστή), το αλάτι και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τις πιπεριές. Τσιγαρίζετε τις πιπεριές και σβήνετε με το κονιάκ ή το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνετε την πάστα ντομάτας, την μουστάρδα, τον χυμό ντομάτας και αφήνετε σε δυνατή φωτιά να πήξει η σάλτσα. Μόλις παγώσει βάζετε στα βάζα.
Διατηρείτε για πολύ καιρό στο ψυγείο. Βαλτέ την σε μακαρονάδες, πίτσες, ψητά, πατάτες τηγανιτές. Ρίχνετε μια κουταλιά σε σάλτσες για έντονη γεύση ή απλά για ντιπ.
Πηγή woman case