Τρικαλινό σπετσοφάι

385
Τρικαλινό σπετσοφάι

Υλικά

1 θηλιά λουκάνικα χωριάτικα (με πράσο κατά προτίμηση)

3 πράσινες πιπεριές κέρατο

1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, τα τηγανίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και τις πιπεριές που έχουμε χοντροκόψει, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με την σάλτσα ντομάτας και το νεράκι.

Βράζουμε για λίγη ώρα, όση χρειάζεται για να χυλώσει η σάλτσα μας και ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνα μας και ανακατεύουμε για λίγο, για να γίνουν ένα όλα τα υλικά και οι μυρωδιές.