Μακαρονόπιτα

201
Μακαρονόπιτα

Υλικά

1 κουτί (500 γρ) φύλλο κρούστας

500 γρ μακαρόνια Νο 5

200 γρ ζαμπόν

1 φλιτζ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

250γρ κρεμά γάλακτος

3 αυγά

αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

100 γρ βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε καλά το φύλλο κρούστας. Βράστε τα μακαρόνια (όχι πολύ), στραγγίξετε τα και ξελύνετε τα με κρύο νερό. Προσθέστε τα 100 γρ βούτυρο, το ζαμπόν, τα μανιτάρια, τη ντομάτα, τα αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά.

Βουτυρώστε το ταψί σας. Στρώστε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα καλά ένα ένα. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα παντού. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας και πάλι το καθένα. Χαράξτε την πίτα. Ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.