Γλυκά χόρτα με αυγά μάτια και σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι

132
Γλυκά χόρτα με αυγά μάτια και σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι

Υλικά

800 γρ. χόρτα γλυκά

80 ml. ελαιόλαδο

2-3 μέτριες ώριμες ντομάτες καθαρισμένες από φλούδα και σπόρια και τριμμένες στη λεπτή πλευρά του τρίφτη.

4 αυγά

1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

Ελάχιστο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε προσεκτικά τα χόρτα, μετά το καθάρισμα θα μείνουν περίπου 600 γρ. χόρτα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά σε σουρωτήρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα χόρτα, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Με ένα κουτάλι κάνουμε 4 βαθιές λακκούβες στα χόρτα και εκεί σπάμε από ένα αυγό. προσέχοντας να μην τρυπήσουμε τον κρόκο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ή  μέχρι να πήξουν τα αυγά όσο μας αρέσει. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή Γαστρονόμος