Εύκολη λεμονόπιτα

154
Εύκολη λεμονόπιτα

Υλικά

Για την κρούστα

1 1/4 της κούπας καρύδια (μακαδάμια)

1 1/4 της κούπας καρύδια (πεκάν)

1/2 κούπα αποξηραμένοι χουρμάδες (σε νερό για μια ώρα)

1/2 κουτ. γλυκούεκχύλισμα βανίλιας

λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

1 1/2 της κούπας χυμός lime

1 κούπα σιρόπι αγάβης

1/2 κούπα γάλα καρύδας

1 1/4 της κούπας λάδι καρύδας

2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Αλείψτε ένα ταψί με λίγο λάδι καρύδας. Τρίψτε πολύ καλά τους ξηρούς καρπούς μαζί με τους χουρμάδες, τη βανίλια, το αλάτι στο μπλέντερ. Καλύψτε με αυτό το μείγμα τον πάτο του ταψιού και στρώστε καλά το υλικό. Στο μπλέντερ και πάλι, ρίξτε το λάδι καρύδας, το γάλα καρύδας, το αβοκάντο, το σιρόπι αγάβης, τον χυμό lime, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπήστε τα πολύ καλά. Περιχύστε την κρούστα στο ταψί με τη γέμιση και αφήστε στο ψυγείο να παγώσει όλο το βράδυ!

Πηγή