Κέικ με ταχίνι

220
Κέικ με ταχίνι

Υλικά

1 κούπα ταχίνι

1 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

1 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη

1/2 κούπα μέλι

4 κουτ. σούπας φυτική μαργαρίνη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. γλυκού κανέλα

Ξύσμα 2 πορτοκαλιών 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C (στον αέρα). Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά μαζί (ταχίνι, χυμό,νερό, μέλι) μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα, τη μαργαρίνη, το αλεύρι,τη σόδα, την κανέλα και το ξύσμα). Προσθέτουμε στο πρώτο μπολ με τα υγρά σιγά σιγά το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ ανακατεύοντας συνεχώς με τη βοήθεια του μίξερ.

Λαδώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά και βγάζουμε αφού κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Μπορούμε πριν το σερβίρουμε να το πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.