Κουνέλι ή Κοτόπουλο με λαχανικά και άσπρη σάλτσα

135
Κουνέλι ή Κοτόπουλο με λαχανικά και άσπρη σάλτσα

Υλικά

1 κουνέλι 2 κιλά, σε μερίδες

2/3 κούπας λάδι

1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/2 κούπα κρασί λευκό

500 γρ. καρότα, σε ρόδες

500 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια

500 γρ. πατάτες, σε κύβους στο μέγεθος των μανιταριών

1 φύλλο δάφνης

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σωτάρετε τα κομμάτια του κουνελιού, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήστε με το κρασί κι αφήστε 2′-3′ επάνω στη φωτιά να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρετε τα μανιτάρια και τα καρότα, ώσπου να μαραθούν. Ρίξτε τα μαζί με τις πατάτες στην κατσαρόλα με το κουνέλι.

Προσθέστε 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι, τη δάφνη και το μοσχοκάρυδο, σκεπάστε και σιγοβράστε 1 ώρα και 30′ περίπου, ώσπου να μαλακώσει το κουνέλι και τα λαχανικά να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, κουνήστε την κατσαρόλα, ν’ ανακατευτούν τα υλικά και ζεστάνετε ως το σημείο βρασμού.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.