Κριθαρότο με λαχανικά

135
Κριθαρότο με λαχανικά

Υλικά

1 φλιτζ. κριθαράκι

150ml λευκό κρασί

1 κουτ. γλυκού βούτυρο

2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα

1 κολοκυθάκι σε φέτες

1 πράσο σε φέτες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 καρότα ζυλιέν (σε λωρίδες)

5 μέτρια μανιτάρια σε λεπτές φέτες

3 φλιτζ. ζωμός λαχανικών

λίγος φρέσκος βασιλικός

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια σοτέζα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα καρότα και μετά από λίγο τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1’.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό σε 3 δόσεις, μέχρι να το απορροφήσει το κριθαράκι και να μαλακώσει. Σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό και συνεχίζουμε τη διαδικασία.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γυαλίσει.

Ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με το βασιλικό.

Πηγή