Πίτσα καπριτσιόζα

454
Πίτσα καπριτσιόζα


Υλικά

για τη ζύμη

3-4 φλιτζ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά ξερή

1 φλιτζ. γάλα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

για την σάλτσα

1 ½ φλιτζ. χυμό από φρέσκιες ντομάτες

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο

½ κουτ. γλυκού κοφτό βασιλικό αποξηραμένο ή μερικά φύλλα ψιλοκομμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη πίτσα

3 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη

2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες

6-8 ελιές χωρίς κουκούτσι

2 φέτες ζαμπόν πολύ λεπτά κομμένο

1 αυγό βραστό κομμένο στα 4

3 αγκινάρες τουρσί κομμένες σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα το ζυμάρι μας, βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά κοσκινισμένο το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να φουσκώσει. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.

Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, «ανοίγουμε» τη ζύμη και την ψήνουμε για 2 λεπτά στους 200C.

Έπειτα, προσθέτουμε την σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Προσθέτουμε τα υλικά για την πίτσα και ψήνουμε στους 180C μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω, περίπου για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε.

Πηγή