Αυγοφέτες

163
Αυγοφέτες

Υλικά

Η αλμυρή εκδοχή

8 φέτες χθεσινού ψωμιού ή ψωμί του τοστ

4 αυγά

4 κουτ. σούπας λάδι ή βούτυρο

1/4 κούπας γάλα

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

Τυρί για το σερβίρισμα

Η γλυκιά εκδοχή

8 φέτες χθεσινού ψωμιού ή ψωμί του τοστ

4 αυγά

4 κουτ. σούπας  λάδι ή βούτυρο

1/4 κούπας γάλα

1/4 κουτ. γλυκού κανέλα

1 βανίλια σκόνη

Σιρόπι ή μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά και το γάλα μαζί. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ή την κανέλα και τη βανίλια αντίστοιχα. Βουτάμε μία μία τις φέτες του ψωμιού μέσα στο μπολ αφήνοντας λίγη ώρα από κάθε πλευρά το ψωμί για να ρουφήξει το μείγμα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μία μία και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί-ελαφρά καστανό χρώμα.

Σερβίρουμε με τυρί ή με μέλι αντίστοιχα.

Καλή σας όρεξη!