Κέικ με μήλα

93
Κέικ με μήλα

Συνταγή της Φωτεινής Παρασκευοπούλου

Υλικά

4 αυγά

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι σπορέλαιο

2 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο

1 κουταλιά μπέικιν

4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει

4 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη + γάλα + λάδι +κανέλα+ γαρίφαλο +μπεικιν+αλεύρι + μήλα βάζω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για 40-45 λεπτά στις 180C.

Μπορούμε να το φάμε σκέτο ή να του ρίξουμε ζάχαρη άχνη ή να βάλουμε επικάλυψη. Εμείς στο μισό βάλαμε ζάχαρη άχνη και στο άλλο μισό έφτιαξα με το μάτι. 3 κουταλιές σούπας γάλα, 3 κουταλιές μερέντα, 1 κουταλιά σπορέλαιο, 2 κουταλιές τρούφα σοκολάτα τα ζέστανα να γίνει ρευστό το μείγμα το άπλωσα με ένα κουτάλι και πασπάλισα με λίγο φιστίκι ( αράπικο χωρίς τη φλούδα αυτό βρήκα μπροστά μου)