Κότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και πορτοκάλι

392
Κότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και πορτοκάλι

Υλικά

2 χοιρινά κότσια

5 μέτριες πατάτες

3 καρότα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)

1 κουτ. σούπας μέλι

4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

μερικά κλαράκι δενδρολίβανου

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180oC στον αέρα ή στους 200oC στις αντιστάσεις.

Τοποθετούμε τα κότσια στη γάστρα. Κόβουμε τις πατάτες μεγάλες κυδωνάτες και τα καρότα μας σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε κι αυτά στη γάστρα. Φροντίζουμε να μην καλύπτεται το κρέας μας από τα λαχανικά.

Κάνουμε μια πρόχειρη μαρινάδα με τη μουστάρδα, το χυμό, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες.

Ρίχνουμε το φρέσκο δενδρολίβανο, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 2 ½ ώρες περίπου.

Ανά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και περιχύνουμε τα κότσια με τη μαρινάδα.

Αφού βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθούνε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή