Υλικά για 3 μερίδες
16 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες (χωρίς το κόκκαλο)
3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
4-5 κλωναράκια μαϊντανός χοντροκομμένος
3-4 κουτ. σούπας τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση αλμυρό)
1 κρόκος αυγού
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ασπράδι χτυπημένο στο χέρι να αφρατέψει
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αρκετό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα πιάτο και ανακατέψτε τα καλά. Αρχίστε να γεμίζετε με ένα μικρό κουταλάκι μια-μια τις σαρδέλες και να την «παντρεύετε», ενώνοντας ένα φιλέτο με το άλλο. Κάθε «σάντουιτς» δηλαδή θα έχει δύο ψάρια
Για το πανάρισμα, πέρασε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια στο ασπράδι του αυγού και τέλος στη φρυγανιά. Βάλε το λάδι να κάψει και ψήσε τις παντρεμένες σαρδέλες σου να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές