Toύρτα πανακότα με Σοκοφρέτα και καρύδα

309
Toύρτα πανακότα με Σοκοφρέτα και καρύδα

Υλικά

Για τη βάση

5 τεμάχια σοκοφρέτα με φουντούκια

Για την κρέμα

500γρ. κρέμα γάλακτος

400γρ. γάλα καρύδας

200γρ. ζάχαρη

10 φύλλα ζελατίνης

Για το γαρνίρισμα

20γρ. καρύδα τριμμένη

20γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση 

Σε μια στρογγυλή ανοιγόμενη φόρμα του κέικ τοποθετήστε τις σοκοφρέτες αφού τις έχετε σπάσει με τα χέρια σας σε κομμάτια. Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω μια λαδόκολλα και πιέζετε να απλωθεί σε όλη τη φόρμα ομοιόμορφα η σοκοφρέτα. Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε έως ότου πάρει μία βράση. Έπειτα ανασύρετε από τη φωτιά και συμπληρώνετε τη ζελατίνη, αφού πρώτα την έχετε μαλακώσει σε χλιαρό νερό και στραγγίξει. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί στο μείγμα η ζελατίνη. Εφόσον χλιαρώσει το μείγμα σας, βγάζετε από την κατάψυξη τη φόρμα με την σοκοφρέτα και το ρίχνετε από πάνω.

Βάζετε στο ψυγείο ξανά για να παγώσει για 1 ώρα. Αφαιρέστε τη φόρμα και γαρνίρετε την τούρτα πανακότα με κουβερτούρα και καρύδα τριμμένη