Κεκάκια financier πορτοκάλι

101
Κεκάκια financier πορτοκάλι

Υλικά

6 ασπράδια αβγών

45γρ. αλεύρι μαλακό

65γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

24γρ. μέλι

220γρ. πούδρα αμυγδάλου

200γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο

100γρ. γλυκό πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να βράσει για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να πιάσει λίγο στον πάτο της κατσαρόλας. Αποσύρετε από τη φωτιά σουρώνετε από την επιφάνεια τα στερεά στοιχεία που έχουν μείνει και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μέλι, την πούδρα αμυγδάλου, τα ασπράδια. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε με σύρμα. Η ζύμη σας θα σφίξει αρκετά. Μόλις τα υλικά σας ομογενοποιηθούν, προσθέτετε το γλυκό πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια και ανακατεύετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Μόλις βγάλετε τα financier από το φούρνο, τα βγάζετε από τις φόρμες πριν κρυώσουν εντελώς για να μην νοτίσουν.