Μπριζόλες με μουστάρδα και σκόρδο

282
Μπριζόλες με μουστάρδα και σκόρδο

Υλικά

900γρ. μπριζόλες χοιρινές

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

Αλάτι, Πιπέρι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

3 σκόρδα ολόκληρα

1 φύλλο δάφνης

350ml γάλα

60γρ. μουστάρδας Dijon

Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε, και τις περνάμε με την πάπρικα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο το αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε τις μπριζόλες 2-3 λεπτά την καθεμία. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά.

Ρίχνουμε το βούτυρο και τα σκόρδα, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το γάλα, την μουστάρδα το φύλλο δάφνης και τον χυμό. Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες μέσα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 – 25 λεπτά. Αφαιρούμε τις μπριζόλες, αν δεν έχει δέσει καλά η σάλτσα την αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.