Πάστες Σοκολατίνα

356
Πάστες Σοκολατίνα

Υλικά

Για το παντεσπάνι

230 γρ. αλεύρι φαριναπ

30 γρ. κακάο

150 γρ. ζάχαρη

70 γρ. βούτυρο

2 βανιλιες

λίγο αλάτι

1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

6 αυγά

Για το σιρόπι

200 γρ. νερό

130 γρ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας κακάο

2 κουτ. σούπας κονιάκ

Για τη μους σοκολάτα

200 γρ. βούτυρο

180 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κρόκους αυγών

2 βανιλιες

230 γρ. κουβερτουρα

230 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουτάλια λικέρ

Για την επικάλυψη

180 γρ. κουβερτουρα

150 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουτάλια ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας κονιάκ

Για το γλάσσο

2 φλυτζ. τσαγιού άχνη ζάχαρη

2 κουτ. σούπας νερό

1 οδοντογλυφίδα

Εκτέλεση

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 170C. Χτυπάμε ζάχαρη με τους κρόκους και της βανίλιες να ασπρίζουν. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε τα ασπραδια με το λεμόνι σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτουμε στο μείγμα κροκον. Ρίχνουμε απαλά το αλεύρι, κακάο και αλάτι. Βάζουμε σε ατομικές.φόρμες και τα ψήνουμε 25 λεπτα. Έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη να κρυωσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε 3 λεπτά ζάχαρη, το νερό και το κακάο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν Μαρί. Χτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπάμε να αφρατεψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, βανίλιες, λικέρ και τέλος την κουβερτούρα.

Την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Την βάζουμε στο ψυγείο

Κόβουμε τα κεκακια στην μέση ,τα σιροπιάζουμε με πινέλο τοποθετούμε τη Μους μέσα και γύρω, ρίχνουμε γλασο σοκολάτας και τελειώνουμε με γλασο βανίλιας με σχέδιο που γίνεται οδοντογλυφίδα!