Σαλάτα ρεβίθια με κόκκινες πιπεριές

232
Σαλάτα ρεβίθια με κόκκινες πιπεριές

Υλικά (για 5-6 άτομα)

250 γρ. ρεβίθια

250-300 γρ. κόκκινες ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο, ψιλοκομμένες

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

για το ντρέσινγκ

3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί (όχι βαλσαμικό)

7 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κουτ. σούπας μουστάρδα

1-2 κουτ. σούπας μέλι (ανάλογα με την οξύτητα του ξιδιού)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τα ρεβίθια: Τα βάζετε το βράδυ σε μπολ, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε σε ολονύκτιο μούλιασμα. Τα στραγγίζετε την επομένη και τα βάζετε με κρύο νερό να βράσουν. Με το που αρχίζουν να βράζουν, πετάτε το νερό και βάζετε καινούργιο. Στο 10λεπτο που βράζουν εκ νέου, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε για περίπου 30-45 λεπτά ή και περισσότερο (ανάλογα με τα ρεβίθια), μέχρι να μαλακώσουν (όχι να γίνουν πουρές). Τα στραγγίζετε.

Μέχρι να βράσουν τα ρεβίθια, κόβετε τις ψητές πιπεριές σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.  Ανακατεύετε ή χτυπάτε δυνατά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ να αναμειχθούν.

Ανακατεύετε καλά σε μπολ σαλάτας τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πριν σερβίρετε περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Καρυκεύετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και η σαλάτα ρεβίθια με κόκκινες πιπεριές και μαϊντανό είναι έτοιμη!