Μανιτάρια λεμονάτα

816
Μανιτάρια λεμονάτα


Υλικά

10 μανιτάρια λευκά κομμένα σε 2-3 κομμάτια

2 πλευρώτους κομμένα σε 2-3 κομμάτια

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα

1 κουτ. σούπας μουστάρδα γεμάτη

1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)

⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο

¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία, στο ελαιόλαδο τις πιπεριές και το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τα μανιτάρια να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Διαλύουμε την μουστάρδα με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή