Πανσέτες με μέλι και πορτοκάλι

225
Πανσέτες με μέλι και πορτοκάλι

Υλικά

1 κιλό πανσέτες

4 κουτ. γλυκού κονιάκ

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. γλυκού. σιναπόσπορος

2 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

1 μέτριο πορτοκάλι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις πανσέτες. Τις ανακατεύουμε καλά στη μαρινάδα, τις σκεπάζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Βάζουμε σε ένα ταψί τις πανσέτες μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 40΄ περίπου. Στη μέση του ψησίματος γυρίζουμε τις πανσέτες από την άλλη πλευρά, να ροδίσουν και από κάτω. Βγάζουμε από το φούρνο, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τις σερβίρουμε πολύ ζεστές.