Υλικά
Για τη βάση
1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1/3 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
1 κουτ. σούπας ξύσμα λάιμ
1/2 φλιτζ. χυμό λάιμ
2 κρόκοι αυγών
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση
Για τη βάση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Στο μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίξτε τα σε ένα μπολ και ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Πατήστε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήστε για 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
Ανακατέψτε το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήστε για 15 λεπτά στους 180C.
Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 έως 2 ώρες.