Σολομός με πράσινη σαλάτα

268
Σολομός με πράσινη σαλάτα

Υλικά 

2 φιλέτα σολομού

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

λίγος άνηθος ψιλοκομμένος

αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σαλάτα

2 φλιτζ. πράσινα φασολάκια κατεψυγμένα

2 φλιτζ. πράσινη σαλάτα (μαρούλι, σγουρή)

4κουτ. σούπας  ελαιόλαδο

1 λεμόνι (ο χυμός του)

αλάτι (ανθός), φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλατίζουμε με ανθό αλατιού.

Φτιάχνουμε τη σως λαδολέμονου και περιχύνουμε την πράσινη σαλάτα. Για το ψάρι: αλείφουμε το σολομό με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε και τις δυο του πλευρές με άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το σχαροτήγανο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε το σολομό στο τηγάνι και ψήνουμε 3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Γυρνάμε πλευρά και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 °C για 5 λεπτά (τυλίγουμε το χερούλι του τηγανιού με αλουμινόχαρτο αν δεν είναι κατάλληλο για φούρνο).

Σερβίρουμε το σολομό με τη σαλάτα και τα φασολάκια που έχουμε ετοιμάσει.

Πηγή