Ρύζι μπασμάτι με φακές και καρύδια

311
Ρύζι μπασμάτι με φακές και καρύδια

Υλικά

2 κουτα. σούπας ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 γαρίφαλα

1 μπαστουνάκι κανέλας

2 φλιτζ. ρύζι μπασμάτι

½ φλιτζ. φακές

2 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου αραιωμένος με ¾ φλιτζανιού νερό

Αλάτι ,Πιπέρι

1 πρέζα θυμάρι

2 φύλλα δάφνης

2 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρντισμένα

2 κουτ. αούπας σταφίδα μαύρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα, και την κανέλα για 2 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι και τις φακές και ανακατεύετε.

Ρίχνετε τον αραιωμένο ζωμό, το αλάτι, το θυμάρι, το πιπέρι και τα δαφνόφυλλα. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά.

Όταν πιει τα υγρά του και οι φακές μαλακώσουν, αφαιρείτε το ξύλο κανέλας και τα δαφνόφυλλα. Προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα είτε ζεστό είτε κρύο.