Γίγαντες στην κατσαρόλα με μοσχαράκι

453
Γίγαντες στην κατσαρόλα με μοσχαράκι

Yλικά

500 γρ. γίγαντες

500 γρ. μοσχαράκι κομμένο σε μικρές μπουκιές

8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

50 ml ούζο

2 καρότα κομμένα σε φέτες

2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

300 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 κλωναράκια σέλινο

1 πιπεριά καυτερή μικρή

1 κουτ. σούπας πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση

Μουσκεύουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά ρηχή κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μοσχαράκι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν και σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε το κρέας για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσουν τα φασόλια και να μείνουν με ελάχιστη σάλτσα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο επιπλέον νερό κατά το βράσιμο.