Θράψαλα με κρεμμύδια

669
Θράψαλα με κρεμμύδια

Υλικά

1 κιλό θράψαλα καθαρισμένα

5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (1½ κιλό περίπου)

500γρ. χυμός ντομάτας (από φρέσκιες ντομάτες ή εμπορίου)

2 φύλλα δάφνης

6-8 κόκκοι μπαχάρι

1 πρέζα κανέλα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρουν λάδι όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο νερό, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 με 40 λεπτά.

Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό ή ζυμαρικά.

Πηγή