Υλικά
Για το κανταΐφι
250 γρ. φύλλο κανταΐφι
100 ml. σπορέλαιο ή βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Για την κρέμα
4 κρόκους αβγών
120 γρ. βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
3 ½ κουτ. σούπας αλεύρι
480 ml. γάλα φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη
1 στικ βανίλια
150 γρ. λευκή κουβερτούρα
150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
1 σοκολάτα αμυγδάλου
Εκτέλεση
Αφρατεύουμε το φύλλο για κανταΐφι και το βάζουμε σ΄ένα μέτριο ταψί, ραντίζουμε με το σπορέλαιο ή με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 175 C μέχρι ν΄αποκτήσει χρυσό χρώμα. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα για 5 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κανταΐφι και το αφήνουμε να κρυώσει .
Ετοιμάζουμε τις κρέμες: Xτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τους κρόκους να αφρατέψουν για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, προσθέτουμε ¼ από αυτό στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τους σπόρους της βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Χωρίζουμε την κρέμα σε 2 μπολ όσο είναι καυτή και προσθέτουμε στη μια τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και στην άλλη την κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε την λευκή κρέμα επάνω από το κανταΐφι και σε δεύτερη στρώση την κρέμα με την κουβερτούρα. Βάζουμε το εκμέκ να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε με τριμμένη σοκολάτα αμυγδάλου.