Καλαμαράκια σχάρας

210
Καλαμαράκια σχάρας

Υλικά

450 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουτ. γλυκού κάθε ένα από αλάτι και πιπέρι

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

3 κουτ. φρέσκια ρίγανη, φρέσκια ρίγανη

Λεμόνι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Κόβετε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και κρατήστε το σώμα. Ρίχνετε τα πλοκάμια και τα καλαμάρια στο μπολ με τη μαρινάδα. Καλύπτετε τα καλαμάρια με πλαστική μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ανοίγετε τη θερμότητα της σχάρας στην υψηλή ένταση και τοποθετείτε τα καλαμάρια πάνω στη σχάρα. Ζεσταίνετε τα καλαμαράκια για 2 λεπτά τη φορά. Σερβίρετε τα καλαμαράκια με λεμόνι.