Νηστίσιμα ατομικά προφιτερόλ

255
Νηστίσιμα ατομικά προφιτερόλ

Υλικά

1 λίτρο γάλα σόγιας με γεύση σοκολάτα

1/2 πακέτο χοντροκομμένα μπισκότα μιράντα

70 γρ. κάστερ πάουντερ

1 φλιτζ. κρύο νερό

1 φλιτζ. ζάχαρη

60 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

2 βανίλιες

1 μικρή συσκευασία φυτική σαντιγί

τρούφα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα της σόγιας σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα ποτήρι βάζουμε το κρύο νερό και το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Μόλις το γάλα πάρει βράση προσθέτουμε το διάλυμα με το κάστερ και ανακατεύουμε για να μη δημιουργηθούν σβώλοι. Χτυπάμε τη κρύα φυτική σαντιγί στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.

Τέλος βάζουμε στα μπολάκια το μπισκότο, την κρέμα, γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.