Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα

284
Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα

Υλικά

1½ κιλό πατάτες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας μουστάρδα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 λεμόνι (ο χυμός του)

1 κουτ. σούπας κόλιανδρος σκόνη

ζωμός λαχανικών

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελιές καλαμών ή θρούμπες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν στο ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, για περίπου 40 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, τις κόβουμε σε ζάρια.

Σε σαλατιέρα, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε πολύ καλά και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε λεμόνι, πιπέρι ή αλάτι, αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή ή κρύα.

Πηγή