Νηστίσιμα Μπράουνις

226
Νηστίσιμα Μπράουνις

Υλικά

130γρ. κουβερτούρα  ψιλοκομμένη

150γρ. ταχίνι

50γρ. κονιάκ

200γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου

150γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο

½ κουτ. γλυκού κανέλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

150γρ. ζάχαρη άχνη

70γρ. κουβερτούρα  κομμένη σε κομματάκια

λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Κόψτε τα 130γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώστε την κουβερτούρα για 2 λεπτά σε ένα γυάλινο μπολ στo φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέστε το ταχίνι, ανακατέψτε καλά και μετά προσθέστε το κονιάκ και τον χυμό από το πορτοκάλι.

Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ με μια σπάτουλα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα και την ζάχαρη άχνη. Ενσωματώστε τα δυο μίγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αφήστε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά. Προσθέστε και την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατέψτε. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20×20εκ., αλείψτε λίγο ηλιέλαιο και μετά πασπαλίστε με κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά.