Μύδια σαγανάκι

273
Μύδια σαγανάκι

Υλικά

500 γρ. ψίχα από μύδια

10-15 μύδια με το κέλυφος, καλά πλυμένα και καθαρισμένα (προαιρετικά)

1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο

5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

1/3 νεροπότηρο λευκό κρασί

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Σοτάρουμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μουστάρδα και μετά όλα τα μύδια (και τη ψίχα και αυτά με το κέλυφος) και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε μαϊντανό, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.