Κροκέτες με μπακαλιάρο

226
Κροκέτες με μπακαλιάρο

Υλικά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για μέσα

αλεύρι για το αλεύρωμα της κροκέτας

600 γρ. παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο

4 πατάτες βρασμένες μέτριες

6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένοπιπέρι

ελάχιστο ως καθόλου αλάτι

Εκτέλεση

Ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο από το προηγούμενο βράδυ αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες, τιςξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε σαν πουρέ και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον ξεφτάμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια, το μαϊντανό, το κρεμμύδι , αλατοπίπερο, λάδι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά να γίνουν ένα μείγμα.

Τα πλάθουμε σε κεφτέδες τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 3’ με 4’ από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.