Ταλιατέλες με σολομό

217
Ταλιατέλες με σολομό

Υλικά

600 γρ. φιλέτο φρέσκου σολωμού, χωρίς την πέτσα, κομμένο σε κομμάτια

200 γρ. φυτικη μαργαρίνη

1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί

1 φλυτζ. τσαγιού ζωμό ψαριού

1 κουτ. σούπας μάϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

1 φλυτζ. τσαγιού γάλα

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

100 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες

½ κιλό ταλιατέλες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρμεζάνα τριμμένη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σολομό. Μεταφέρουμε το σολομό σε ένα πιάτο και τον σκεπάζουμε, για να μη στεγνώσει.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρασί, το μαϊντανό, το βασιλικό, αλάτι,πιπέρι και βράζουμε το μείγμα περίπου 10 λεπτά. Διαλύουμε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 1 λεπτό.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το σολομό, που σοτάραμε, τον καπνιστό σολομό και την παρμεζάνα. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ώσπου να κρατάνε και τις σουρώνουμε. Τις βάζουμε σε πιατέλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα του σολομού στην πιατέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.