Κρεμώδες γλυκό ψυγείου

443
Κρεμώδες γλυκό ψυγείου

Υλικά

Για την βάση

1 φλιτζ. καρύδια, ψιλοκομμένα

3 κουτ. σούπας λευκή ζάχαρη

½ φλιτζ.. βούτυρο

Αλεύρι 1 φλιτζ.

Για την Κρέμα τυρί

1 πακέτο τυρί κρέμα

1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη (χρήσιμοποιείστε ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)

1 φλιτζ. κρέμα σαντιγί

Βανίλια κρέμα

1 σακουλάκι κρέμα ζαχα/κης στιγμής

γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Κρέμα σοκολάτας

1 σακουλάκι κρέμα ζαχ/κης σοκολάτας

γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία

Για την Τελευταία στρώση

2 φλιτζ. σαντιγί

ξυσμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C. Βουτυρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ μεσσαίου μεγέθους. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για την βάση και πιέστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.Ψήστε για περίπου 20 λεπτά. 

Ετοιμάστε την κρέμα βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το φλιτζάνι κρέμα σαντιγί. Ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει. Αφήστε την βάση να κρυώσει. Απλώστε το μείγμα τυρί κρέμα πάνω από στην βάση ομοιόμορφα.

Απλώστε την πουτίγκα σοκολάτας πάνω από το τυρί κρέμα, κατόπιν την πουτίγκα βανίλιας. Καλύψτε με την κτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, να σταθεί και μετά σερβίρουμε.

Πηγή