Πίτσα με φέτα

418
Πίτσα με φέτα

Υλικά

Για τη ζύμη

400γρ. αλεύρι – 25γρ. μαγιά

2 κουταλιές λάδι

18 κουταλιές νερό

Λίγο αλάτι

Για να στρώσετε επάνω στη ζύμη

4 μέτριες ντομάτες, ή ένα κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα

200γρ. Φέτα

10 ελιές

1 πιπεριά

4 κουταλιές λάδι

1 κουταλάκι ρίγανη

αλάτι, ελάχιστη ζάχαρη

Εκτέλεση

Λιώστε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και ανακατέψτε τη μαζί με τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώστε καλά, ώστε να γίνει μία ελαστική ζύμη και αφήστε τη σκεπασμένη με μία πετσέτα για 30’.

Ξεφλουδίστε τις ντομάτες, βγάλτε τους σπόρους, κόψτε τις σε κυβάκια και αφήστε τις σε ένα σουρωτό για 5’, να στραγγίσουν τα υγρά τους. Αν χρησιμοποιήσετε ντοματάκια σε κουτί, αδειάστε την κονσέρβα σε ένα σουρωτό και αφήστε τα για 5’ λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά τους. Δώστε ένα στρογγυλό επίπεδο σχήμα στη ζύμη, πάχους 1εκ., στρώστε επάνω τα ντοματάκια, πασπαλίζοντάς τα με λίγη ζάχαρη, τη φέτα  χονδροκομμένη, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και τις ελιές. Ραντίστε με το λάδι και πασπαλίστε με τη ρίγανη.

Ψήστε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 300C για 15-20’ λεπτά, μέχρι να ροδίσει.