Ταλιατέλες με λιαστές ντομάτες και πιπεριές

228
Ταλιατέλες με λιαστές ντομάτες και πιπεριές

Υλικά

500 γρ. ταλιατέλες


Για τη σάλτσα

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 φλυτζ. ταγιού λιαστές ντομάτες

2 σκελίδες σκόρδο

3-4 πράσινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

1 φλιτζ. τσαγιού γλυκό κόκκινο κρασί

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό

αλάτι, πιπέρι

Για το πασπάλισμα

μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το στόλισμα

2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 περίπου λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε μπαστουνάκια, τις σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και τις σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις πράσινες, τις κίτρινες πιπεριές και τις ελιές σε ροδέλες, ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μείνει λίγη σάλτσα στο τηγάνι. Στο τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και το βασιλικό.

Στη συνέχεια βράζουμε τις ταλιατέλες 10 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό.

Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στολίζουμε τις ταλιατέλες με 2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού.