Κέικ με νουτέλα μέσα σε… τρία λεπτά!

948
Κέικ με νουτέλα μέσα σε... τρία λεπτά!

Υλικά – Για μία κούπα

4 κουταλιές ζάχαρη

3 κουταλιές κακάο

4 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει

3 κουταλιές γάλα

3 κουταλιές ηλιέλαιο

3 κουταλιές Merenda ή Nutella

1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Παίρνεις μια μεγαλούτσικη κούπα κανονικού σχήματος και ρίχνεις τα υλικά με τη σειρά που τα βλέπεις πιο πάνω. Θα σου φανεί περίεργο το μείγμα έτσι που τα προσθέτεις αλλά μην σε ανησυχεί καθόλου. Ανακάτεψε καλά να έχεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Βάζεις την κούπα στο μικροκυμάτων στο πιο δυνατό, για 2 με 3 λεπτά. Θα δεις το κέικ να φουσκώνει πάνω από το χείλος του ποτηριού αλλά μην φοβηθείς. Θα ξεφουσκώσει ελαφρά με το που το βγάλεις. Επίσης μην αγχωθείς αν σου φανεί υγρή η επιφάνειά του. Μια χαρά θα έχει ψηθεί αν το αφήσει τόση ώρα. Μικροκυμάτων από μικροκυμάτων διαφέρει οπότε ανάλογα με το πόσο στεγνό ή υγρό σου έγινε την πρώτη φορά, πειραματίζεσαι.

Το πρώτο φαγώθηκε με το κουτάλι χωρίς πολλά πολλά. Ήταν άλλωστε τέτοια η συγκίνηση για αυτό το πράγμα που έπρεπε απλά να φαγωθεί. Υπόψιν ότι είναι αρκετό ως πολύ για ένα άτομο (μην ξεχνάς έχει εκεί μέσα 4 κουταλιές ζάχαρη κι άλλες τόσες αλεύρι). Αλλά το επόμενο που θα φτιαχτεί σίγουρα θα μπλεχτεί με παγωτό, σιρόπια ξύσματα πορτοκαλιού κι ό,τι άλλο φανταστείς.

Πηγή: www.oneman.gr