
Υλικά
1 πακέτο τορτελίνια 250 γρ.
4 κολοκυθάκια
150 γρ. μπέικον
1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
μαιντανό ψιλοκομμένο
βούτυρο ,ή λάδι
αλάτι, πιπέρι
τριμμένο τυρί [προαιρετικά].
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε ίσα να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το μπέικον σε ακανόνιστα κομματάκια και το ροδίζουμε κι αυτό να γίνει τραγανό. Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες λέει 15 λεπτά βράζουμε μόνο για 10 λεπτά να κρατάνε λίγο .Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι ,η λιωμένο βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια ,προσθέτουμε τα κολοκυθάκια,το μπέικον,τον μαϊντανό,και από πάνω την κρέμα γάλακτος . Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο .Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πιουν τα τορτελίνια την κρέμα γάλακτος .Σερβίρουμε ζεστά ,αν θέλουμε και μας αρέσει ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυράκι .