Σολομός με κρούστα λιαστής ντομάτας

158
Σολομός με κρούστα λιαστής ντομάτας

Υλικά

45 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι

3 κουτ. σούπας κουκουνάρι

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. σούπας ψίχουλα ψωμιού

8-10 κομμάτια σολομό

ελαιόλαδο

1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220C. Στο μούλτι ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, το κουκουνάρι και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια ανακατεύετε με τη ψίχα ψωμιού και κόβετε το σολομό σε δύο κομμάτια. Καλύπτετε το πάνω μέρος του σολομού με το ελαιόλαδο και βάζετε το σολομό από την πλευρά του δέρματος σε ένα φύλλο ψησίματος.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώνετε το μείγμα λιαστής ντομάτας πάνω από κάθε σολομό και ψήνετε για 12-15 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, ραντίζετε με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.