Μοσχάρι σε σφολιάτα

429
Μοσχάρι σε σφολιάτα

Υλικά

1 φύλλο σφολίατα

1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

25 γρ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για να αλείψετε το ταψί

100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες

Αλάτι, Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 αυγό χτυπημένο

Mπρόκολο, κουνουπίδι και καρότα σοτέ για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και ροδίζετε το φιλέτο απ’ όλες τις πλευρές 10’-15’. Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε άλλο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια και το σκόρδο 5’ μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε το σκεύος από την εστία και προσθέτετε το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Στρώνετε σε επίπεδη επιφάνεια το ένα φύλλο της σφολιάτας. Απλώνετε στη ζύμη το μείγμα με τα μανιτάρια. Βάζετε στο κέντρο το φιλέτο. Τυλίγετε το κρέας με τη ζύμη και κολλάτε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αυγό. Διακοσμείτε με κορδόνια σφολιάτας.

Τοποθετείτε το τυλιγμένο φιλέτο σε ταψί βουτυρωμένο και αλείφετε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό. Ψήνετε το φαγητό 40’ (αν δείτε ότι η σφολιάτα παίρνει σκούρο χρώμα, καλύπτετε με αλουμινόχαρτο). Αφήνετε το κρέας να κρυώσει 10’-15’ προτού το κόψετε σε φέτες. Γαρνίρετε με τα λαχανικά σοτέ και σερβίρετε.