Κιμαδόπιτα με πράσο

339
Κιμαδόπιτα με πράσο

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας κατεψυγμένης

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

5 πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 κρεμμύδι

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

50 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

50 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1/2 φλιτζ. κρασί λευκό

1 αυγό

2 φλιτζ. κασέρι τριμμένο

1 κουτ. σούπας τραχανά

λίγο βούτυρο

1 κουτ. σούπας σουσάμι, αλάτι, πιπέρι

2 φλιτζ. μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική

Εκτέλεση

Βάζετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα πράσα. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον κιμά και τον αφήνετε να ροδίσει. Ρίχνετε το μπέικον και το ζαμπόν ψιλοκομμένα, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και λίγο νερό και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ και την ανακατεύετε με το μείγμα του κιμά, το αβγό χτυπημένο, το κασέρι και τον τραχανά. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αδειάζετε το μείγμα που ετοιμάσατε και το καλύπτετε με το άλλο φύλλο. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο λιωμένο βούτυρο και την πασπαλίζετε με σουσάμι Ψήνετε την κιμαδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Cγια 40 λεπτά.Μόλις ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει λίγο και την κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε την κιμαδόπιτα χλιαρή.