Γαριδομακαρονάδα με ούζο

663
Γαριδομακαρονάδα με ούζο

Υλικά

700 γρ. μικρές γαρίδες 

500 γρ. σπαγγέτι [ή λιγκουίνι]

6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 σφηνάκια ούζο

400 ml λευκό ξηρό κρασί

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τις γαρίδες μας. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καθώς ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και την πιπεριά. Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν ρίχνουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε.

Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τον χυμό του λεμονιού. Βράζουμε τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.

Πηγή