Ντιπ με πουρέ μελιτζάνας και ταχίνι

283
Ντιπ με πουρέ μελιτζάνας και ταχίνι

Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

4 κουτ. γλυκού ταχίνι

Χυμός από 2 λεμόνια

1 κουτ. γλυκού πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Ελαιόλαδο

Ελιές για γαρνίρισμα

Πιτούλες ψημένες για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με το πιρούνι και τις βάζετε σε ταψάκι, να ψηθούν για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και τις ξεφλουδίζετε.

Βάζετε τη σάρκα της μελιτζάνας σε μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Χτυπάτε για λίγα λεπτά, να γίνουν πουρές. Προσθέτετε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ πηχτό.

Κατόπιν αδειάζετε σε μπολ, πασπαλίζετε με πάπρικα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο λάδι και γαρνίρετε με ελιές.