Κέικ φουντουκιού

351
Κέικ φουντουκιού

Υλικά

400 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις

100 γρ. φουντούκι ψιλοκομμένο

1 μπέικον παουντερ

1 βανίλια

220 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. ζάχαρη

4 αυγά ίδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου

450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. κομματάκια σοκολάτα φουντούκι

1 κουτ. γλυκού σόδα

Για το γλάσσο

200 γρ. άχνη ζάχαρη με λίγο νερό.

Εκτέλεση

Χτυπάμε αυγά με βούτυρο 5 λεπτά να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, μπεικιν, βανίλια, ζάχαρη, σόδα. Ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι,γιαούρτι,αλεύρι,γιαούρτι,αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα,ρίχνοντας τα φουντούκια,σοκολάτα.

Τοποθετούμε στην βουτυρωμένη φόρμα μας και ψήνουμε για 60 λεπτά. Φυσικά ανάλογα το φούρνο.

Βάζουμε την τακτική μαχαίρι να δούμε εάν στέγνωσε. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Το τοποθετούμε πάνω στο κρύο κέικ. Γαρνίρομαι με φουντούκια,σοκολάτα!!

Tzeni Tsanaktsidou‎