Τάρτα με πράσο, μπέικον και ελβετικό τυρί

214
Τάρτα με πράσο, μπέικον και ελβετικό τυρί

Υλικά

330 γρ. πράσα κομμένα σε φέτες

1 κουτ. σούπας βούτυρο

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

80 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο σε καρέ

130 γρ. τριμμένο ελβετικό τυρί

1 κουτ. σούπας αλεύρι

200ml γάλα

2 αυγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 στρογγυλή ζύμη για τάρτες (32 εκατοστά)

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Κόβετε τα πράσα σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε τα πράσα μαζί με αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και ταυτόχρονα ψιλοκόβετε σε καρέ το μπέικον. Στη συνέχεια ρίχνετε το μπέικον μέσα στο τηγάνι με τα πράσα και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 10 λεπτά ακόμη.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το αλεύρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Τοποθετείτε τη ζύμη για τάρτα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. Τρυπάτε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και αφήνετε στην άκρη.

Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα με τα πράσα μέσα στην τάρτα, συμπληρώνετε με το τυρί τριμμένο και τέλος ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αυγά. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι από πάνω, τοποθετείτε την τάρτα στο κάτω μέρος του φούρνου και ψήνετε για 30-35 λεπτά.