Υλικά
1 1/2 κιλού σπανάκι
1/2 κούπας λάδι
1 1/2 κιλού αρνάκι σε μερίδες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 400 γραμμ. κονσέρβας, πολτοποιημένες
2 κουταλιές κέτσαπ
1/2 κούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύντε καλά το σπανάκι. Αφαιρέστε τα σκληρά κοτσάνια. Κόψτε το σε κομμάτια, ζεματίστε το 5′ και στη συνέχεια στραγγίστε το. Ετοιμάστε το κοκκινιστό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Προς το τέλος ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε ώσπου να μαραθεί. Προσθέστε τις ντομάτες, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Όταν το κρέας μαλακώσει καλά και μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα, ρίξτε μέσα το σπανάκι και το μαϊντανό, ανακατέψτε ελαφρά, σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό περίπου 15′, χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό. Το σπανάκι δεν πρέπει να λιώσει, γι αυτό το νερό που έχει κρατήσει από το ζεμάτισμα είναι αρκετό για να βράσει.