Υλικά
400 γρ. μπακαλιάρο φιλέτο
5 κουτ. σούπας μαϊντανό
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
3 ψωμάκια για μπέργκερ
Εκτέλεση
Βάλτε το ψάρι στο μούλτι στη μέτρια δύναμη. Έπειτα, προσθέστε τον μαϊντανό, το λεμόνι και το αλατοπίπερο. Όταν τα υλικά αναμιχθούν, πιέστε το μίγμα με τα χέρια σας έτσι ώστε να φύγουν τα υγρά και το νερό και σχηματίστε 3 μπέργκερ ίσου μεγέθους. Αν έχετε χρόνο, αφήστε τα να «δέσουν» για λίγο.
Στη συνέχεια, βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και πασπαλίστε τα μπέργκερ με αλεύρι. Αφήστε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά σε κάθε μεριά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν ροδίσουν.
Κόψτε ένα ψωμάκι για μπέργκερ στη μέση, βάλτε μέσα το μπιφτέκι και σερβίρετε στο παιδί ένα πεντανόστιμο μπέργκερ ψαριού.