Υλικά
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 κουτ. σούπας μέλι
Χυμό από ½ λεμόνι
60 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 πεπεροντσίνο πικάντικο
4 φιλέτα σολομού (150γρ. το καθένα)
60 γρ. πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κυβάκια
60 γρ. πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μίξερ το κουκουνάρι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Σκεπάζουμε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Με τα υπόλοιπα υλικά κάνουμε μία μικρή σαλάτα. Βγάζουμε το σολομό, αλατίζουμε και ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ζεστό για 4-6 λεπτά. Όπως το γυρίζουμε το πασπαλίζουμε με τη μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμο συνοδεύουμε με τη σαλάτα που έχουμε φτιάξει.
botrini.gr