Κουνουπίδι ψητό

250
Κουνουπίδι ψητό

Υλικά

1 κεφάλι κουνουπίδι

2-4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

170 γρ. γιαούρτι

2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220C. Τοποθετείτε το κουνουπίδι σε ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο. Ρίχνετε το ελαιόλαδο πάνω στο κουνουπίδι και με τα χέρια σας αλείφετε το κουνουπίδι.

Πασπαλίζετε το κουνουπίδι με αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε για 25 με 30 λεπτά στη μέση του φούρνου μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφετί χρώμα. Εν τω μεταξύ ανακατεύετε το ψιλοκομμένο μαϊντανό με το γιαούρτι. Κόβετε το κουνουπίδι σε μερίδες και σερβίρετε με γιαούρτι και μαϊντανό.