
Υλικά
10 κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ.
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. κορν φλάουρ
2 γεμάτα κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αλάτι
2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
330ml μπύρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μυρωδικό και τις πάπρικες. Προσθέτουμε σταδιακά την μπύρα με προσοχή γιατί θα αφρίσει και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε έναν παχύρευστο, χωρίς σβόλους, χυλό.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει καλά. Βουτάμε μια δόση φέτες κολοκυθιού στο κουρκούτι, τις στραγγίζουμε λίγο να φύγει το περίσσειο κουρκούτι και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά γυρίζοντας τες με ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλατίζουμε και τις σερβίρουμε ζεστές με γιαούρτι, ψωμί και σαλάτα εποχής.